Teambuilding

Een paar weken geleden heb ik een teambuilding avond verzorgd in een verzorgingshuis hier in de buurt. Voor mij was het een uitdaging, had nog niet eerder een teambuildingsactiviteit georganiseerd. Maar had er zeker wel zin in.

De avond was voor 15 personeelsleden, allemaal dames. Geen van de dames had ervaring met het snijden of breken van glas. Heel kort hebben we eerst even geoefend met snijden en breken. Daarna heb ik laten zien hoe je patronen op het glas overneemt, uitsnijdt en vervolgens in het lood zet. In groepjes van 5 gingen ze daarna aan het werk. Al snel waren de diverse taken verdeeld; de een hield zicht bezig met het uitzoeken van kleur en het soort glas, de ander ging snijden en het glas breken, weer een ander was bezig met het op maat slijpen en het in het lood zetten.
Van het begin af aan werd er hard gewerkt en was er weinig tijd voor bv koffie.
Toch konden we het niet redden dat de glas in lood panelen helemaal afgemaakt konden worden; de dames hebben wel al het glas gesneden. De ramen heb ik mee genomen en in het atelier heb de glas in lood ramen afgemaakt, gesoldeerd en gepatineerd.

Zie de foto’s voor het eind resultaat: knap werk !!

Het ontwerp en de tekening had ik van te voren gemaakt, hieronder een uitleg van de ‘symboliek’ van de ramen:
Het groen onderin staat voor de mooie omgeving waarin het verzorgingshuis staat.
De rode ellipsvorm in het midden verbeeldt de ‘zorg’ voor de mensen.
De twee randen erom heen zijn de mensen die in het verzorgingshuis wonen en die de zorg ontvangen, allemaal verschillende kleuren, vormen en structuren, zoals er ook geen 2 mensen gelijk zijn.
De blauwe lijnen, gericht naar het midden, zijn de zorggevenden; dus ook de dames die deze glas in lood panelen hebben gemaakt.
Hierover heen de twee schuine paarse lijnen; deze staan voor het dak van het huis.
Dan nog de drie gele bollen, een hele in het midden en twee aan de zijkanten; zij stellen het leven voor, het leven dat komt en gaat…

14 februari 2013Lisette Martens

Reageer