Voltooiing van een herfstwerkstuk

De vorige blog ging nog over zomermarkt en vakantie. Nu zitten we alweer midden in de herfst en is alles volop aan de gang.

De cursus groepen zijn allemaal weer begonnen. Veel nieuwe glas in lood projecten zijn gestart. Ook worden er werkstukken van tiffany gemaakt.

Bij het opstarten van het nieuwe seizoen zijn ook enkele nieuwe cursisten met de basis cursus glas in lood begonnen. Ze zijn allemaal enthousiast! De een heeft de techniek van het glas snijden en breken wat eerder onder de knie dan de ander maar uiteindelijk komen we toch tot een leuk glas in lood paneel. De meesten hebben het eerste oefenraam al klaar en beginnen nu aan een raam naar keuze.

Op de foto is een herfstwerkstuk met paddestoelen te zien dat is gemaakt door een cursist. Het is voornamelijk gemaakt van opaal glas, om het glaswerk heen is een H-profiel gelegd met daarin een versteviging-strip zodat het makkelijk en betrouwbaar opgehangen kan worden. Deze cursist had al een tijdje niet met glas gewerkt maar het resultaat mag er zeker zijn.

21 oktober 2012Lisette Martens

Reageer