Ge-sloten = geopend

Een paar jaar geleden heb ik deze foto genomen in Praag. Op een brug had men (studenten?) allemaal sloten om de spijlen heen gedaan….apart maar erg leuk!
Deze foto had ik in december willen gebruiken bij de mededeling dat het atelier even gelsoten is; dus geen glas in lood cursus, geen workshop glaskralen branden, even niets. Even kerstvakantie.
Maar de blog is niet geplaatst en ondertussen zijn we al weer begonnen in het nieuwe jaar en is het atelier geopend vanaf vandaag.
Vanmiddag is de eerste groep glas in lood cursisten weer geweest. Ook staan er al een paar workshops glaskralen branden gepland en er moet het een en ander besteld worden.
Op mijn facebookpagina: www.facebook.com/GlasInLoodLisetteMartens is gisteren een foto geplaatst van een werkstuk dat een cursist hier in het atelier heeft gemaakt.
Het is wel een fors paneel geworden, 130 × 130. Voordat het geplaatst kon worden is er al heel wat aan vooraf gegaan. We begonnen met een ontwerp maken, de allereerste tekening bevatte veel meer details dan het uit eindelijk resultaat laat zien. Het was echt heel proces van weg laten: less is more. Toen de werktekening er eenmaal was kwam de rest wel vrij snel op gang.
Het glas en de kleuren uitzoeken, het glas snijden, verloden, solderen etc. en ondertussen weer nadenken over hoe gaan we het plaatsen…
Het paneel is gemonteerd op steuntjes en staat enkele centimeters van de witte muur af. Het heeft een mooie plek gekregen en komt daar goed tot z’n recht.

06 januari 2013Lisette Martens

Reageer