Glas in lood atelier Lisette Martens

Mooi sieraad

Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. De techniek van glas in lood is al erg oud. De stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden naar het patroon van de gewenste voorstelling gesneden en gevat in H-vormige loodlijsten, die op de punten waar zij elkaar kruisen aan elkaar worden gesoldeerd. De meest simpele uitvoering bestaat uit een rechthoekige loodlijst waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Met de jaren zijn de ramen steeds kleurrijker geworden en worden ze in alle vormen en maten gemaakt. Ook is het glas en lood zich steeds meer gaan ontwikkelen als een kunst en niet alleen als een ambacht.

Het glas in lood atelier

Zoals al op de pagina over staat vermeld is glas in lood atelier Lisette Martens momenteel voornamelijk gericht op het geven van glas in lood cursussen. Maar naast de glas in lood cursus doet Lisette Martens meer. Ze maakt in opdracht glas in lood ramen dit kan een ontwerp van de klant zijn of een ontwerp van haar zelf. Ook is het mogelijk een al gemaakt glas in lood raam van Lisette Martens te kopen. Daarnaast is Lisette Martens regelmatig bezig met het repareren/restaureren van oude glas in lood ramen. Zoals duidelijk mag zijn, is het glas in lood atelier Lisette Martens veelzijdig en is er vanalles mogelijk op het gebied van glas in lood! Heeft u intresse en/of vragen, neem gerust contact op.

Om u een beeld te kunnen geven van het werk dat Lisette Martens maakt, kunt u foto’s van gemaakt bekijken.

Glas in lood materialen

Naast het zelf maken van glas in lood ramen en het geven van cursussen verkoopt Lisette Martens ook materialen voor het maken van glas in lood. Op deze manier kunnen onder andere cursisten zelfstandig thuis aan de slag met hun glas in lood projecten. Heeft u iets nodig op het gebied van glas in lood, bel of stuur een e-mail.

Meer informatie over de materialen vindt u bij glas in lood materialen.

Glas in lood cursus

Mooi sieraad

De cursussen geeft ze vijf dagdelen per week, namelijk op de dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend en op de dinsdag- en donderdagavond. Het glas in lood atelier telt op dit moment ruim 30 cursisten en er staan zelfs mensen op de wachtlijst. Voor Lisette Martens is het een bewuste keuze om met kleinere groepen te blijven werken. Door de kleinere opzet zijn de cursussen intensief van opzet wat ten goede zal komen aan de persoonlijke begeleiding.

Bij glas in lood cursussen vindt u meer informatie over de glas in lood cursussen.