Glas in lood cursus bij Lisette Martens

Bij glas in lood atelier Lisette Martens in Drenthe worden twee soorten cursussen gegeven; de basiscursus en de vervolg cursus. De invulling van de cursussen is dusdanig dat u gedurende de cursussen alle facetten van deze boeiende ambacht behandeld. De cursussen vinden plaats op dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend en op dinsdag- en donderdagavond.

Basiscursus

Tijdens de basiscursus komen de volgende technieken aan de orde:

  • Het snijden en breken van glas
  • Verloden
  • Solderen
  • Kitten
  • Patineren

Eerst wordt er een oefenraam (A4 formaat) gemaakt, waarbij al de bovengenoemde technieken aanbod komen. In het atelier zijn voor dit oefenraam verschillende voorbeelden en ontwerpen te vinden.

Nadat het oefenraam klaar is wordt er een raam gemaakt naar eigen idee (format 60 × 40). Wil een cursist een groter raam maken, dan kan dit, maar wordt ere en meerprijs in rekening gebracht.

Tijdens de cursus kunt u gratis gebruik maken van de aanwezige materialen en gebuik van gereedschappen. De cursus is acht keer en duurt per keer 2,5 uur. De cursus wordt gegeven in groepen van vier tot vijf personen. De kosten voor een basiscursus glas in lood: 215,00 Euro.

Vervolgcursus

Uit ervaring blijkt dat mensen na de basiscursus erg enthousiast zijn en graag door willen gaan met het maken van glas in lood. In glas in lood atelier Lisette Martens krijgt de cursist dan ook alle ruimte om zelfstandig ver te gaan met de opgedane kennis.

De vervolgcursus is zodanig opgezet dat u al uw creativiteit kwijt kunt in uw eigen ideeen. U krijgt hierbij alle hulp die u nodig hebt. Dit kan bestaan uit hulp bij het ontwerpen van een raam, maar ook bij de uitvoering van het werkstuk.

In de vervolg cursus bent u geheel vrij te maken wat u wilt. Dit kan een eigen ontwerp zijn, maar ook een op maat gemaakt voorzetraam, een lantaarn, etc. Tijdens de vervolgcursus bent u ook niet gebonden aan een aantal lessen, maar kunt u, in overleg, zelf bepalen hoe vaak u komt. De prijs voor de cursus is inclusief gebruik van gereedschappen, maar uiteraard exclusief materialen.